Do góry

Przekąski Przepis na:

Serowe ciągutki

Serowe ciągutki

Autor:

Przepisów i artykułów: 36 Ocena: 41

Dodano:

Odsłon: 1641

fajne

Składniki

  • ser żólty mozrella może być też inny, 40 dag
  • mąka, 4 łyżki
  • jajko, 1
  • Bułka tarta, 3/4 szklanki
  • olej do smażenia
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser pokroić w słupki o grubości 3 cm.

  2. Jajko lekko ubić. Na oddzielne talerzyki wysypać makę i tartą bułkę. Na patelni rozgrzać sporą ilość oleju.

  3. Ser najpierw panierować w mące, potem w jajku i następnie w bułce tartej. Od razu kłaść na gorący tłuszcz i smażyć co jakiś czas obracając tak by całe paluszki były jednolicie rumiane.

  4. Zdjąć z patelni, położyć na talerzu wyłożonym papierowymi ręcznikami, by usunąć nadmiar tłuszczu.

  5. Najlepiej podawać z bagietką i konfiturą ew żurawiną

Twoje notatki do przepisu

Polecane przepisy: ciągutki

Zobacz więcej

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń