Do góry

Dania główne Przepis na:

Serowe kotlety mielone pod pieczarkami

Serowe kotlety mielone pod pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 432 Ocena: 7579

Dodano:

Odsłon: 3270

Kotlety mielone nigdy się nie znudzą:). Warto jednak urozmaicić je dodatkami, które nadadzą im nowego smaku i powiewu świeżości. Dziś w wersji serowo-pieczarkowej:).

Składniki

  • 500g mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • 150g sera cheddar
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1 jajko L
  • 5 łyżek bułki tartej + 1/4 szklanki do obtaczania
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • sól, pieprz
  • olej
3-4 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. W dużej misce mieszamy ze sobą mięso, pokrojoną w kostkę cebulę, starty na tarce ser cheddar, posiekaną natkę pietruszki, jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy.

  2. Formujemy sporej wielkości kotlety, które lekko spłaszczamy, obtaczamy w bułce tartej, smażymy z dwóch stron na mocno rozgrzanym oleju przez 10-15 minut. Odsączamy na ręczniku papierowym.

  3. Pieczarki kroimy, podsmażamy na rozgrzanym oleju. Doprawiamy solą i pieprzem.

  4. Kotlety wykładamy na talerz. Na kotlety układamy pieczarki, całość posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń