Do góry

Przekąski Przepis na:

Serowe kruche paluchy

Serowe kruche paluchy

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 12

Dodano:

Odsłon: 3705

Serowe kruche paluchy

Składniki

  • 2 arkusze ciasta francuskiego,
  • 200 g sera,
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Jeden arkusz ciasta francuskiego rozkładamy na papier do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy połową sera.

    Przykrywamy drugim arkuszem ciasta francuskiego. Posypujemy resztą sera. Tak przygotowane ciasto kroimy na ok 2 cm paski. Paski skręcamy jak sprężynki.

    Układamy na papier do pieczenia. Pieczemy ok 15 minut w 200 stopniach. Smakują na zimno jak i na ciepło.
    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń