Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serowe kwadraty"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 17
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 358
Polecam.
Odsłon: 384
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 17
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 358
Polecam.
Odsłon: 384
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 37
Składniki
Ciasto rozwiń, rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy na placek o grubości 3 mm (mrożone ciasto musisz wcześniej rozmrozić). Pokrój na kwadraty (12 x12 cm).
Chwyć za przeciwległe rogi kwadracików i zlep je ze sobą. Dobrze dociśnij. Powierzchnię ciastek posmaruj rozkłóconym jajkiem.
Naturalny serek homogenizowany (lub mielony twaróg) wymieszaj z miodem, drugim całym jajkiem oraz łyżeczką skórki cytrynowej.
Na środek każdej koperty z ciasta połóż łyżeczkę kremu twarogowego, powciskaj połówki umytych i pozbawionych pestek winogron.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 st. Blachę wyłóż pergaminem, ułóż ciasteczka. Piecz około 30 minut. Po upieczeniu odstaw na chwilę do przestygnięcia.
czas ok. 45 min; porcja – 210 kcal, cena 1,20 złŹródło: Świat kobiety