Do góry

Przekąski Przepis na:

Serowe pierożki

Serowe pierożki

Autor:

Przepisów i artykułów: 66 Ocena: 548

Dodano:

Odsłon: 1004

Serowe ciasteczka to bardzo fajny dodatek do czerwonego barszczyku.

Składniki

  • Ciasto: mąka 30 dkg
  • margaryna 15 dkg
  • jajka 2 sztuki
  • ser żółty 30 dkg
  • sól do smaku
  • Nadzienie: ser zółty 15 dkg
  • serek czosnkowy 15 dkg
  • pieprz do smaku
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Zagniatamy ciasto z sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach, mąki, margaryny, jajek i soli. Wkładamy na 10 minut do lodówki.
    Ze startego sera żółtego i serka czosnkowego przygotowujemy nadzienie, które doprawiamy pieprzem.
    Ciasto rozwałkowujemy cienko i szklanką wycinamy koła. Na środku kładziemy łyżeczką nadzienie i zlepiamy jak pieroga.
    Układamy na blasze i pieczemy w 200 stopniach 15-20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń