Do góry

Dania główne Przepis na:

Serowe przekąski

Serowe przekąski

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28003

Dodano:

Odsłon: 41

Smaczny pomysł na "Serowe przekąski"

Składniki

  • 3 dag parmezanu
  • 25 dag ciasta francuskiego
  • 1 pęczek natki
  • 2 łyżki migdałów
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 dag sera feta
  • 4 łyżki oliwy
  • kilka czarnych oliwek i pomidorków koktajlowych
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. czas ok. 30 min; porcja – 240 kcal, cena 1,80 zł

  2. Parmezan zetrzyj na tarce o drobnych ocz kach. Rozsyp na stolnicy. Na warstwie sera rozłóż podwójnie złożony płat ciasta francuskiego. Rozwałkuj na grubszy placek. Wytnij z niego 16 małych kółeczek.

  3. Krążki wyłóż na blachę pokrytą pergaminem i piecz na złoto w temp. 200 st (10-15 min). Odstaw do ostygnięcia.

  4. Natkę opłucz starannie, opłucz, oderwij listki z łodyżek. Włóż je do kubka miksera. Dodaj posiekane lekko migdały oraz ząbek czosnku. zmiksuj. Dodaj pokruszony ser feta oraz oliwę. Miksuj razem, aż się połączą.

  5. Ostudzone krążki z ciasta francuskiego posmaruj przygotowaną pastą serową. Oliwki (bez pestek) osącz z zalewy. Pomidorki opłucz, przekrój na połówki. Krążki dekoruj oliwkami oraz połówkami pomidorków.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń