Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 804
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1099
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 108
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1039
Składniki
Oczyszczoną paprykę kroimy w kosteczkę. Oczyszczone grzyby siekamy, podsmażamy na rozgrzanym maśle, dodajemy paprykę. Całość przez chwilę przesmażamy i odstawiamy do wystygnięcia.
Twaróg ucieramy z jajkiem, dodajemy żółty ser, pokrojoną w kostkę kiełbasę, wszystkie posiekane zioła, pieprz i sól, a na koniec schłodzone grzyby.
Ciasto francuskie wałkujemy na oprószonej mąką stolnicy na prostokąt o wymiarach 30 x 40 cm. Powierzchnię ciasta pokrywamy równomiernie masą grzybową. Ciasto ostrożnie rolujemy i wstawiamy do lodówki na co najmniej jedną godzinę, aby stężało i dało się pokroić.
Zastygniętą roladę kroimy w plastry o szerokości około 1 cm, układamy na blasze i smarujemy rozmąconym żółtkiem. Wstawiamy na 20 minut do piekarnika o temperaturze 180oC.
Dobrze zapiekają się sery: gouda, edamski czy parmezan.
Wartość odżywcza jednej sztuki: 220 kcal, Białko: 32 g, Tłuszcz: 31 g, Węglowodany 3,9 g. Czas przygotowania: 90 minut. Cena jednej sztuki około 1,20 złŹródło: Rewia