Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowe trójkąty ze śliwkami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 136
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
Biały ser zmiel, przeciśnij przez praskę do ziemniaków lub przetrzyj przez sito. Dodaj zimne masło lub margarynę i przesianą mąkę. Z tak przygotowanych składników energicznie zagnieć kruche ciasto, uformuj kulę, owiń folią i odstaw na minimum 30 minut do lodówki, aby się dobrze schłodziło.
Śliwki opłucz, natnij (nie przecinaj) i wydryluj. W miejsca po pestkach powkładaj kostki cukru. Schłodzone ciasto rozwałkuj, pokrój w kwadraty o boku 8 cm. Na każdym kwadracie ułóż śliwkę. Zlepiaj trójkątne pierożki.
Blachę wyłóż pergaminem, rozłóż pierożki. Piecz 20-30 minut w 180 st. Posyp cukrem pudrem i ozdób ziołami.
Czas ok. 50 min; porcja – 220 kcal, cena 2 zł.Źródło: Świat kobiety