Dania główne Przepis na:
Serowe warzywa

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 6355
Dodano: 04.05.2008
Odsłon: 8314
Składniki
- brokul, 50 g
- Kalafior, 50 g
- marchewka, 50 g
- ser Gouda, 50 g
- ser brie, 50 g
- ser mozzarella, 50 g
- cebula-mala, 1 szt
- baleron lub inna szynka, 2 plasterki
- sol i pieprz, do smaku
- maslo, 1 lyzeczka
1-2 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
-marchewkę obrać i pokroić w plasterki,kalafior i brokuł podzielić na różyczki - następnie wsadzamy warzywa do osolonej cieplej wody i gotujemy do miękkości -sery kroimy w plastry -cebule i baleron pokroić w plasterki i razem podsmażyć na masełku -ugotowane warzywa odsączyć i wymieszać z cebulka i baleronem ,doprawić do smaku wedle uznania -przełożyć do naczynia żaroodpornego ,na wierzchu poukładać na przemian sery i zapiec w piekarniku o temp. 180 st ok 5 minut Smacznego!
Komentarze do przepisu (2)

aniula1609 22 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Uwielbiam każdego rodzaju ser :-) fajny przepis- do ulubionych,przepis na 53 Kto głosował? | Odpowiedz

agulam22 06 maja 2008Zgłoś do usunięcia
hihihihia moze i wiecej jak trzy miliony ale czasem warto je zjesc dla tego smaku
ja czaem dodaje bazylie jeszcze
0 Kto głosował? | Odpowiedz