Do góry

Desery Przepis na:

Serowo-makowy torcik

Serowo-makowy torcik

Autor: Dobry_Tydzień

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12869

Dodano: 18.02.2010

Odsłon: 2

Wypróbowany przepis na "Serowo-makowy torcik"

Składniki

  • 30 dag mąki pszennej
  • 20 dag masła
  • 10 dag cukru pudru
  • żółtko
  • 30 dag maku. Masa: 75 dag twarogu
  • 12 dag cukru
  • 3 jajka
  • 10 dag masła. Dekoracja: 2 dag masła
  • 5 dag czekolady
  • snickersy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę przesiej, dodaj masło i posiekaj. Dodaj cukier puder, zmielony mak i żółtko. Zagnieć ciasto, schłodź. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj jajka, twaróg i zmiksuj.

  2. Ciasto rozwałkuj, przełóż do formy. Wylej masę serową z pokrojonymi batonikami. Piecz 60 minut w temperaturze 180°C. Masło rozpuść z czekoladą. Polej sernik, posyp batonikami.

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń