Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sezamowe ziemniaczki"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 173
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, przekrój na pół, wydrąż środki. Włóż do osolonego wrzątku, gotuj 15 min.
Farsz: marchewkę obierz, zetrzyj na tarce. Kurczaka pokrój w kostkę. Warzywa, kurczaka i ser wymieszaj z sosem czosnkowym. Przypraw do smaku solą.
Bułkę tartą wymieszaj z sezamem. Jajko roztrzep z vegetą, posmaruj zewnętrzną stronę ziemniaków. Obtocz w bułce z sezamem. Środki napełnij farszem. Piecz ok. 10 min w 180°C.
Udekoruj keczupem i bazy lią (ziemniaki możesz też przykryć serem i posypać prażoną cebulką).
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 10, cena za porcję: 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie