Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
- Niezapomniany energetyczny smak owoców i drobnego proszku kakao. - Szybki i łatwy w przygotowaniu a najważniejsze bardzo pyszny. Składniki - zależne od porcji jaką chcecie przygotować. Smacznego :)
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8430
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8430
Składniki
Wlewam śmietankę lub mleko do naczynia blendera. W ilości takiej - jak dużą chcemy mieć porcję.
Przy pomocy palców rozdzielam poziomki tak by do naczynia trafiał miękki miąższ a twarde korzenie i drobne zielone zakończenia wyrzucam.
Obieram jabłko antonówkę i siekam w drobną kostkę. Całość wędruje do naszego naczynia.
Dodaje cukier. Zależnie od Państwa porcji. Bo całość będzie i tak dosyć słodkawa.
Dokładnie miksujemy wszystkie składniki. Tak aby nie było w nim kostek jabłka czy całych kawałków miąższu z poziomek.
Próbujemy czy całość ma smak owoców czy nadal samej śmietanki. Owoców lub cukru możemy oczywiście dorzucić - każdy ma inne podniebienie.
Dodajemy sproszkowanego kakao - tylko nie za dużo i ponownie miksujemy całość.
Przelewamy całość do szklanki. Całość dekorujemy cieniutką posypką proszku kakao. Powinna delikatnie zapaść się w naszym śmietankowym shakeu.
Zanurzamy łyżeczkę i delektujemy się naszym energetycznym połączeniem - poziomek, antontówki, śmietanki i słodkiego kakao.
Konsumujemy. Smacznego! :)