Do góry

Napoje Przepis na:

Shake rabarbarowo - bananowy

Shake rabarbarowo - bananowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 918 Ocena: 23024

Dodano:

Odsłon: 2097

Przepis na prosty w przygotowaniu zdrowy shake na bazie kefiru - dokonały po treningu. Shake będzie też dobrym pomysłem na małą przekąskę w ciągu dnia.

Składniki

  • 400 ml kefiru
  • 2 łodygi rabarbaru
  • 1 duży banan
  • 2 łyżeczki miodu
  • płatki migdałowe (opcjonalnie)
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Łodygi rabarbaru obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 15 minut - pieczemy do momentu zmięknięcia łodyg.

    Podpieczone łodygi studzimy, a następnie mieszamy je z dwoma łyżeczkami miodu* do momentu powstania gęstej papki.

    *ilość miodu można zwiększyć jeśli preferujemy bardziej słodkie napoje

  2. Dużego, dojrzałego banana kroimy w plasterki i przekładamy je do miksera, dodajemy papkę miodowo - rabarbarową i kefir. Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania jednolitej i gęstej konsystencji.
    Powstały shake wkładamy do lodówki na około 1,5 godziny. Najlepiej smakuje mocno schłodzony i posypany płatkami migdałowymi!

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń