Do góry

Dania główne Przepis na:

Siekane kotleciki drobiowe

Siekane kotleciki drobiowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 156 Ocena: 1691

Dodano:

Odsłon: 6713

Siekane kotleciki drobiowe to danie szybkie, na zasadzie: dodam to co akurat mam pod ręką. Wersja z kukurydzą, świeżym koperkiem i musztardą francuską jest intensywna w smaku, czyli dokładnie tak jak lubimy. Kotleciki podane z ogórkami małosolnymi to naprawdę dobry wybór. Polecam

Składniki

  • 1 duży filet z kurczaka
  • puszka kukurydzy
  • pęczek koperku
  • kawałek żółtego sera
  • 1 duże jajko
  • łyżka majonezu
  • łyżka musztardy francuskiej
  • sól, pieprz, szczypta czosnku
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filet pokroić w kostkę, oprószyć solą. Dodać kukurydzę, posiekany koperek, starty lub drobno pokrojony żółty ser, jajko, musztardę francuską, majonez, czosnek granulowany.

  2. Wszystko dokładnie wymieszać, na koniec dodać mąkę i szczyptę pieprzu. Odstawić na chwilkę do lodówki. Smażyć na złoty kolor na oleju z obu stron ( mięso musi być dopieczone).

  3. Dodatek musztardy francuskiej nadaje delikatnym kotlecikom naprawdę ciekawy smak. Podawać z ziemniakami, ryżem, lub po prostu wcinać prostu z patelni :) Na zimno kotleciki są również pyszne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń