Do góry

Przekąski Przepis na:

Siekane kotlety drobiowe z pieczarkami.

Siekane kotlety drobiowe z pieczarkami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1402 Ocena: 17855

Dodano:

Odsłon: 8328

Kotlety drobiowe z pieczarkami, siekane, podane jako przekąska ciepła z chlebem.

Składniki

  • filet z kurczaka 1,6 kg
  • cebula 1 szt.
  • pieczarki 7 szt.
  • żółty ser 20 dag
  • lubczyk świeży lub mrożony (jak kto lubi)
  • jajka kurze 2 szt.
  • sól do smaku
  • pieprz ziołowy do smaku
  • pieprz czarny do smaku
  • mąka pszenna 3-4 łyżki
  • olej do smażenia
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety myjemy, osuszamy papierowymi ręczniczkami,kroimy z cebulą w kostkę. Pieczarki wymyte ścieramy razem z żółtym serem na wiórki przez duże oczka. Lubczyk drobno kroimy. Wszystkie składniki umieszczamy w większej misce, dodajemy jajka i przyprawy z mąką.

  2. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Całość przykrywamy i wstawiamy do lodówki na 2 godziny, żeby przeszło przyprawami.

  3. Po tym czasie smażymy na gorącym oleju nałożone dużą łyżką kotlety, z obu stron na rumiany kolor.

  4. Usmażone kotlety możemy podać jako ciepłą przekąskę lub z ziemniakami i surówką jako danie główne. Smaczne są również zimne.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń