Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Retro warzywo w delikatnej, lekkiej wersji.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 157
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Skorzonerę obieramy i gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękka. W rondelku rozpuszczamy masło klarowane, wrzucamy pokrojoną w grubą kostkę cukinię i pociętego pora. Dodajemy kozieradkę, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i trochę pieprzu. Smażymy do momentu, gdy w kuchni będzie pięknie pachnieć czosnkiem. Następnie wlewamy wodę do poziomu warzyw i gotujemy wraz z płatkami drożdżowymi. Gotujemy. Gdy wszystko zmięknie blendujemy sos na gładko, doprawiamy solą i pieprzem. Ugotowaną skorzonerę podajemy z zielonym sosem i dekorujemy natką pietruszki.