Do góry

Przekąski Przepis na:

Skręcane paluchy z ciasta francuskiego nadziewane pieczarkami

Skręcane paluchy z ciasta francuskiego nadziewane pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 183

Dodano:

Odsłon: 7965

Idealna przekąska na spotkanie ze znajomymi, a przy tym bardzo szybka w przygotowaniu :)

Składniki

  • ciasto francuskie mrożone, 1 arkusz
  • pieczarki, 50 dag
  • cebula, 1 sztuka
  • olej lub oliwa, 1 łyżka
  • sól, pieprz, do smaku
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki dokładnie umyć i obgotować w gorącej wodzie przez ok 5 min. Odsączyć, wystudzić i bardzo drobno posiekać. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanym oleju. Dodać do pieczarek, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać.

  2. Schłodzone ciasto wyłożyć na stolnicy. Na jedną połowę prostokąta wyłożyć farsz, następnie przykryć drugą połową. Boki dokładnie skleić i nożem kroić paski grubości ok 2 cm. Każdy skręcić w paluchy, posmarować jajkiem i przełożyć na blachę. Piec przez ok 25-30 min w temperaturze 200-220 C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

capri 13 lutego 2013 ja też takie robię, u mnie na profilu są z serem i ziołami, pyszności !

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń