Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Skrzydełka faszerowane mielonym"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 180
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 419
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 449
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 180
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 419
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 449
Składniki
Ze skrzydełek odetnij najcieńsze części (na zupę). Z najgrubszej części skrzydełek usuń kości. Oprósz mięso przyprawami i wstaw na pół godziny do lodówki.
Pokrój drobno ogórki oraz paprykę. Dodaj mielone mięso oraz resztę składników farszu. Wymieszaj masę i przypraw do smaku.
Farszem nadziej skrzydełka. Każde obtocz najpierw w majonezie, potem w bułce tartej. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
Piecz około 50 minut w temp. 170°C, aż będą rumiane.
Porcje: 10, : 110 min, Cena: 2,80 zł, Kalorie: 386 kcalŹródło: Bella Relaks