Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 719
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 10
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 719
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Skrzydełka umyć i "wyfiletować" z kości pozostawiając nie ruszoną jedynie lotkę. Posypać przyprawami skrzydełka, dodać łyżkę oleju i pozostawić na kilka godzin w lodówce.
Następnie należy zrobić farsz: Na rozgrzanym maśle kładziemy szpinak, przy pełnym rozmrożeniu dodajemy ser feta. Kiedy się roztopi posypujemy przyprawami wg uzniania:) Odstawiamy do wystygnięcia.
Następnie nadziewamy skrzydełka i wstawiamy do wcześniej rozgrzanego piekarnika na ok 40min. Gdzieś w połowie pieczenia należy przekręcić je na drugą stronę.
Podajemy jako przystawka lub część dania głównego:)