Do góry

Dania główne Przepis na:

skrzydełka faszerowane szpinakiem

skrzydełka faszerowane szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 1965

Tanie, pyszne

Składniki

  • skrzydełka, 5-7
  • mrożony szpinak (rozdrobniony), 1 op.
  • ser feta, 1 op.
  • oregano
  • CZOSNEK GRANULOWANY
  • sypka papryka: ostra i słodka
  • pieprz
  • zioła prowansalskie do posypania skrzydełek
1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skrzydełka umyć i "wyfiletować" z kości pozostawiając nie ruszoną jedynie lotkę. Posypać przyprawami skrzydełka, dodać łyżkę oleju i pozostawić na kilka godzin w lodówce.

  2. Następnie należy zrobić farsz: Na rozgrzanym maśle kładziemy szpinak, przy pełnym rozmrożeniu dodajemy ser feta. Kiedy się roztopi posypujemy przyprawami wg uzniania:) Odstawiamy do wystygnięcia.

  3. Następnie nadziewamy skrzydełka i wstawiamy do wcześniej rozgrzanego piekarnika na ok 40min. Gdzieś w połowie pieczenia należy przekręcić je na drugą stronę.

  4. Podajemy jako przystawka lub część dania głównego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń