Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Skrzydełka i żeberka z dipem z sera pleśniowego"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 27
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Na rozgrzanym oleju podsmaż drobno pokrojoną cebulę. Dodaj posiekany czosnek, wlej ocet i przecier pomidorowy. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw solą, pieprzem, borówkami i liściem laurowym. Gotuj, aż marynata zgęstnieje. Następnie schłódź ją i odstaw, aby dobrze się przegryzły.
W garnku zagotuj wodę z liściem laurowym, solą i pieprzem. Włóż poporcjowane mięso i trzymaj na ogniu, aż zmięknie. Następnie ostudź i zalej wcześniej przygotowaną marynatą.
Wstaw do lodówki i grilluj na patelni przez 20 minut. Podawaj z kawałkami cytryny i pieczywem czosnkowym.
Na tarce o dużych oczkach zetrzyj do miski ser pleśniowy. Dodaj śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek i majonez. Całość dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku solą, pieprzem i drobno posiekaną pietruszką. Odstaw na 10 minut. Dip podaj do mięsa.Źródło: Na żywo