Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W tym wydaniu skrzydełka są mega pyszne. Górale wiedzą co dobre.
Polecam.
Odsłon: 117
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 33
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 560
Polecam.
Odsłon: 117
Makaron z czerstwego pieczywa to pomysł na wykorzystanie chleba i bułek, któr...
Odsłon: 33
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 560
Składniki
Skrzydełka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Cebule kroimy w krążki. Na patelni rozgrzewamy olej z masłem, zrumieniamy skrzydełka z każdej strony, wlewamy mleko, dodajemy cebulę i dusimy pod przykryciem 20 min. Następnie dodajemy odsączony z zalewy groszek i dusimy jeszcze 5-7 min. Całość doprawiamy gałką muszkatołową.