Do góry

Przekąski Przepis na:

Skrzydełka na ostro

Skrzydełka na ostro

Autor:

Przepisów i artykułów: 779 Ocena: 14961

Dodano:

Odsłon: 5087

Niezawodny drób, tym razem na ostro.

Składniki

  • 8 szt skrzydełek
  • 100 g musztardy Dijon
  • pół szklanki japonskiego sosu teriyaki
  • 150 g startego sera parmezan
  • płaska łyżeczka miodu
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Skrzydełka umyłem, odciąłem ostre końcówki, a pozostałe części podzieliłem na pół.

    W misce wymieszałem musztardę z ¾ ilości sosu teriyaki, płaską łyżeczką miodu, niewielką ilością startego sera parmezan. Tak przygotowaną marynatą natarłem skrzydełka, odstawiłem na godzinę.

    Rozgrzałem piekarnik do 200 stopni C. W naczyniu do zapiekania ułożyłem skrzydełka, skropiłem pozostałym sosem, posypałem parmezanem. Piekłem 25 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 05 października 2016 Ale fajne chrupniaki I miòd...mniammm :-) porywam przepis ;-) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 05 października 2016 Prawdę mówiąc to z drobiu najbardziej lubię chrupać skrzydełka,Twoje rewelacyjne:) Odpowiedzi: 2 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń