Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Skrzydełka otulone ziołową skorupką"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 137
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 172
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 107
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1034
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 206
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 395
Składniki
Skrzydełka opłucz, dobrze osusz. Parmezan drobno zetrzyj, wymieszaj z bułką tartą oraz posiekanymi ziołami. Jajka wbij na głęboki talerz, roztrzep z odrobiną soli i pieprzu. Skrzydełka oprósz mąką, panieruj w jajkach, na koniec obtocz w mieszance ziół, sera oraz bułki tartej. Panierkę dobrze dociśnij.
Skrzydełka ułóż na blasze przykrytej pergaminem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 st. Piecz przez 35-40 minut. Morele osącz z zalewy, szalotki obierz. Przygotowane pokrój w kosteczkę. Bazylię opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek i grubo posiekaj.
Ocet winny wymieszaj z oliwą, morelami oraz szalotkami. Sos przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Tuż przed podaniem domieszaj posiekaną bazylię. Skrzydełka serwuj z sosem morelowym.
ok. 50 min, 1 porcja zawiera ok. 480 kcal. Ok. 4,20 zł za porcjęŹródło: Tina