Do góry

Dania główne Przepis na:

Skrzydełka pięciu smaków

Skrzydełka pięciu smaków

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 17

Dodano:

Odsłon: 913

Potrawa tania, smaczna i łatwa.

Składniki

  • 12 kurzych skrzydełek
  • 1 puszka białej fasoli
  • mąka kukurydziana dopanierowania
  • sól
  • olej
  • na sos:
  • 5 łyżek
  • 3 łyżki pikantnego ketchupu
  • 2 łyżeczki czosmku granulowanego
  • szczypta chili
  • 4 łyżki przyprawy chińskiej
  • 1 łyżka octu winnego białego
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fasolkę wraz z zalewą przetrzeć przez sito.

  2. Dodać nieco chińskiej przyprawy,sos sojowy i wymieszać.

  3. Najmniejszą,zewnętrzną część skrzydełekodciąć i odrzucić.

  4. Pozostałą część posolić,posmarować masą i odstawić a 2 godziy,po czym opruszyć mąką.

  5. W głębokim garnku rozgrzać olej do maksymalnie wysokiej temperatury.

  6. Kłaść skrzydełka i smażyć około 4 minut ,aż będą rumiane.

  7. Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać na jednolitąmasę,polać nim skrzydełka ułożone na połmisku i podawać.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

alutka50 19 grudnia 2012 Uwaga na tą przyprawę, jest paskudna w wiekszej ilości/w przpisach jest jej za dużo/

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń