Do góry

Dania główne Przepis na:

skrzydełka w pieczarkach

skrzydełka w pieczarkach

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3783

Dodano:

Odsłon: 5880

pyszne lekkie danie

Składniki

  • 0,5 kg skrzydełek
  • 30 dag pieczarek
  • duża cebula
  • wegeta
  • olej
  • papryka w proszku pikantna
  • woreczek ryżu
  • delikat do mięs Knorr
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. skrzydełka umyć , posypać wegetą , papyką i delikatem do mięs, podsmażyć na oleju, podlać odrobiną wody , powoli dusić do miękkości.Osobno podsmażyć cebulkę , dodać pokrojone pieczarki i je przyprawić , dusić do wyparowania wody. ułożyć skrzydełka na pieczarkach i jescze chwilę dusić ,ugotować ryż w osolonej wodzie , na środek talerza dać skrzydełka opsypać je ryżem i udekorować pieczarkami

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 13 sierpnia 2010 Bardzo ładnie wyglada to danie ,mysle ,ze równie dobrze smakuje.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń