Do góry

Przekąski Przepis na:

skrzydełka z kalafiorkiem

skrzydełka z kalafiorkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 151 Ocena: 3741

Dodano:

Odsłon: 3826

lekkie i pyszne danie

Składniki

  • 0,5 kg skrzydełek
  • przyprawa do skrzydełek
  • papryka ostra
  • czosnek w proszku
  • 3 łyżki oleju
  • Kalafior
  • 0,5 kostki masła
  • 4 łyżki bułki tartej
  • sól , wegeta
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skrzydełka wypłukać, obciąć końcówki, dać do miseczki , obsypać przyprawami i polać olejem, dokładnie wymieszać , nakryć folią i wstawić na noc do lodówki.

  2. Skrzydełka dać na petelnię, delikatnie podsmażyć na złoto, podlać szklanką wody , dusić do wygotowania wody

  3. Kalafior wypłukać podzielić na części , ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Roztopić masło, wsypać bułkę tartą, podsmażyć na złoto, dać do bułki tartej odrobinę wegety, polać po kalafiorze.

  4. Podawać skrzydełka z kalafiorem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń