Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Śląskie makówki"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 766
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1811
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 237
Polecam.
Odsłon: 285
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 766
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1811
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 161
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 237
Polecam.
Odsłon: 285
Składniki
Mleko zagotuj z cukrem, cukrem waniliowym i masłem, dodaj zmielony mak, gotuj go 10 minut, mieszając. Dodaj orzechy, rodzynki, migdały i miód.
Chałkę pokrój w plastry. Do miski wlej małą chochelkę ciepłej masy, ułóż na niej plastry chałki, przykryj masą makową. Czynność powtórz kilka razy, ostatnią warstwą musi być masa makowa. Całość ozdób dowolnymi bakaliami. Deser schładzaj przez 24 godzin.
Czas: około godziny.Źródło: Dobry Tydzień