Do góry

Dania główne Przepis na:

ŚLĄSKO ROLADA

ŚLĄSKO ROLADA

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 48

Dodano:

Odsłon: 8217

pożywne jako drugie danie

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso umyć,pokroić w plastry o grubości ok 5 cm.,i rozbić.Cebulę kroimy w półksiężyce,a boczek i ogórek w słupki. Każdy plaster mięsa doprawiamy solą i pieprzem,smarujemy musztardą.Kładziemy pokrojone warzywa na boczku.Całość zwijamy.Ażeby farsz nie wypadł w czasie smażenia,każdą roladę wiążemy nitką.Na rozgrzanej patelni kładziemy przygotowane rolady.Po 15 minutach smażenia dolewamy 1 szklankę ciepłej wody i dusimy pod przykryciem przez ok. 2 godziny.Wyjmujemy rolady i usuwamy nitkę.Mąkę roztrzepujemy w 200 ml zimnej wody i wlewamy do sosu .Przyprawiamy do smaku

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

trele-morele 11 listopada 2010 (...)

Przypominam o ustawie z 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych :)
Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

korfanty78 11 listopada 2010 hmmmmmmm i ta modro kapusta ze kloskami mniam

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń