Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź czerwony

Śledź czerwony

Autor:

Przepisów i artykułów: 2005 Ocena: 45304

Dodano:

Odsłon: 10060

O :) Jak to mówi koleżanka z pracy :Ona ryb nie luby ,tylko śledzie :)... Ja przepadam za śledziami. Na stole z zakąskami obowiązkowo musi być choć jeden rodzaj śledzi. Te czerwone nie tylko pięknie prezentują się ,ale też świetnie smakują. Polecam tą tradycyjną rosyjską zakąskę.

Składniki

  • 4 filety śledziowe (solone z beczki ,wcześniej namoczone ,można użyć marynowanych by zyskać na czasie)
  • 3 cebule
  • 70 ml oleju
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól ,pieprz ,cukier ,papryka
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekałem , zeszkliłem na oleju. Dodałem koncentrat i nieco wody.
    Przyprawiłem , podgrzałem minutę , ostudziłem.
    Śledzie pokroiłem na kawałki , ułożyłem w słoju , przekładając każdą warstwę cebulą.
    Pozostawiłem na noc. Podałem razem z cebulą na czarnym chlebie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

yann 18 maja 2014 Witaj!Twój śledzik w tej wersji to rewelacja.Bardzo często jadam śledzie ale te które zrobiłam wg twego przepisu są super jak i wszystkie Twoje przepisy,które tutaj zamieszczasz.Dzięki bardzo.Często korzystam z nich.Gratulacje. Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 18 maja 2014 Tam, gdzie mieszkam jest tak duzy wybór róznych przetworów i rybnych, i sledziowych, ze z przepisu pewnie nie skorzystam, ale... (powiecie wszyscy: "czepia sie") Zalózmy, ze ktos z kuchnia niewiele ma wspólnego, a chcialby Twój przepis zrealizowac, skad ma wiedziec, jakich filetów sledziowych uzyles w przepisie? Czy sledz byl swiezy, solony, czy marynowany? Mysle, ze przepis jest po prostu niekompletny. I prosze nie wymawiaj sie, ze ludzie wiedza, o co chodzi, bo to tylko wykrety... Odpowiedzi: 3 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ania19821 16 maja 2014 U nas też podstawa każdej imprezy, więc polecam! Ważne tylko,żeby kupić dobrego jakościowo śledzia (ja zwykle korzystam z matjasów SEKO) i nie może się nie udać :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 15 maja 2014 A ja lubię i ryby i śledzie ha ha :)) Super przepis. Prosto i smacznie.


Odpowiedzi: 1 ▼

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 15 maja 2014 lubię śledzie pod każdą postacią, ten wart jest wypróbowania!

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 15 maja 2014 Pyszne śledziki! Robię podobne :) Uczta dla podniebienia :) Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń