Do góry

Sałatki Przepis na:

Śledź po japońsku

Śledź po japońsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2047 Ocena: 45929

Dodano:

Odsłon: 23647

Przepis odnaleziony w starych zapiskach sporządzanych przez nasze babcie. Wiemy ,że zawsze liczyć możemy na jakość i smak.

Składniki

  • 400 g filetów śledziowych
  • 2 cebule
  • 5 jajek
  • puszka groszku
  • 200 g korniszonów
  • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
  • 3 łyżki majonezu
  • cukier do smaku
  • sól i pieprz
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Śledzie kroimy w dużą kostkę. Cebulę siekamy ,dodajemy do śledzi razem z osączonym z zalewy groszkiem i pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami. Jajka gotujemy ,obieramy ,kroimy w kostkę ,dodajemy do całości. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem i słodką papryką ,do smaku doprawiamy cukrem ,solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń