Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja też od czasu do czasu w inne święta na życzenie męża .
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 14
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1057
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 412
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3616
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 166
Smakowite kotlety zrobione z makaronu pokrojonego w kostkę fileta drobiowego,...
Odsłon: 14
Mocno kakaowy z wiśniami. Te lekko kwaśne wiśnie są skarbnicą wielu cennych...
Odsłon: 1057
Szybka sałatka idealna na śniadanie świąteczne. Wiosenny zestaw warzyw. Sałat...
Odsłon: 412
Typowe ciasto na nadchodzące święta . Wersji tego ciast jest bardzo dużo, ale...
Odsłon: 3616
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 166
Składniki
Płaty śledziowe zalewamy mlekiem i odstawiamy najlepiej na całą noc, jeśli nie maci tyle czasu wystarczy aby śledzie moczyły się kilka godzin.
Jajka kroimy w grubą kostkę i układamy na spodzie przeźroczystej miski.
Na jajkach układamy pokrojoną w piórka cebulę. Na cebulę nakładamy majonez.
Na majonez kładziemy odcedzony groszek. Na groszku układamy pokrojone w kostkę ogórki.
Na ogórki układamy pokrojone w kawałki śledzie.
Na śledzie dajemy warstwę majonezu.
Sałatkę wkładamy na 2-3 godziny do lodówki. Smacznego !!!
;-d
;-)))