Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź po kaszubsku na buraczanym spodzie

Śledź po kaszubsku na buraczanym spodzie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2051 Ocena: 46023

Dodano:

Odsłon: 3982

Jeśli chodzi o śledzie, to UWIELBIAMY w każdej wersji. Tutaj można podać ot tak, po prostu…jednak ta wersja w formie przystawki, zachwyci…nas, wbiła w glebę!

Składniki

  • 500 g buraków
  • śledzie po kaszubsku np Seko
  • szczypta majeranku
  • szczypta pieprzu ziołowego
  • cukier
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Buraki myjemy, osuszamy i zawijamy w folię aluminiową.
    Zapiekamy 90 min w temperaturze 180°C.
    Obieramy i ścieramy na dużych oczkach.
    Doprawiamy do smaku olejem ze śledzi, cukrem, ziołami.
    Podajemy ze śledziem po kaszubsku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 30 października 2017 Śledzik po kaszubsku + buraczki = Niebo dla podniebienia! <3
Połączenie idealna! <3
Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 29 października 2017 Śledzik pięknie podany jak w najlepszej restauracji,no i smakowity.Kocham śledzie ,a tego z talerzem bym zjadła:) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Obserwator 29 października 2017 Nie dość, że pysznie to rewelacyjne zdjęcie w dodatku :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 28 października 2017 co jak co ale połączenie śledź + buraki = idealne :)
Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń