Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź w śmietanie

Śledź w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 392

Dodano:

Odsłon: 458

polecam

Składniki

  • Filety śledziowe - 5-6 szt
  • cebula - 3 szt
  • śmietana 18% - 1/2 szkl
  • majonez - 2-3 łyżki
  • Pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie wymoczyć z nadmiaru soli, odsączyć z nadmiaru wody i pokroić w kawalki 1 cm.
    Cebulę obrać i pokroić w kostkę, wsypać ją do śledzi, przemieszać.
    śmietanę wymieszać z majonezem, przelać do sałatki i wymieszać razem, doprawić pieprzem do smaku, przełożyć do słoika i wstawić na od 12 godz do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń