Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledź z marynowaną cebulą

Śledź z marynowaną cebulą

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 38

Dodano:

Odsłon: 190

Dobry!

Składniki

  • 60 dag śledzi matiasów
  • szklanka mleka
  • szklanka białego octu winnego
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • pieprz
  • lubczyk
  • cebula
  • szklanka oleju lnianego
  • cytryna
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Matiasa zalej mlekiem, odstaw na noc.

  2. Ocet zagotuj z listkiem laurowym, zielem, pieprzem i lubczykiem, wystudź.

  3. Cebulę pokrój w krążki, zalej zimną zaprawą, odstaw

  4. Wymoczone śledzie przełóż marynowaną cebulą, zalej olejem lnianym.

  5. Obłóż kilkoma plasterkami cytryny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń