Do góry

Dania główne Przepis na:

Śledź zielony

Śledź zielony

Autor:

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 8

Dodano:

Odsłon: 1609

Bardzo pyszne smak taki jak śledziki z puszki.

Składniki

  • 1-1,2 kg śledzia zielonego
  • 2 szklanki wody
  • 1 szklanka oleju
  • 1 szklanka octu
  • 2 łyżki gorczycy
  • 2 łyżki majeranku
  • 2 łyżki Vegety
  • 2 łyżki magii
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżeczka soli
  • 8 szt. ziela angielskiego
  • 8 szt liścia laurowego
  • 3-5 sztuk pokrojonej cebuli
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Skórę najlepiej ściągnąć pod gorącą wodą z zamrożonych filetów.Wszystkie składniki zagotować 7 minut. Następnie pokroić śledzie w dowolny sposób i wrzucić do wywaru gotować 5 minut. Śledzie są gotowe na drugi dzień. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mjotka 10 lutego 2010 Na śledziki z pomidorami też mam przepis ale naprawdę wolę te. Proszę sobie wypróbować polecam. Zapomniałam napisać że gorące śledzie z zalewą przekładam do małych słoiczków i zakręcam kto kiedy ma ochotę to sobie otwiera.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 10 lutego 2010 robię podobne śledzie ale dodaję do wywaru jeszcze przecier pomidorowy i nie gotuję śledzi tylko wrzucam je do wrzątku, schładzam a następnie przechowuję w lodówce i najlepiej smakują na 3-4 dzień!
śledzie są naprawdę bardzo dobre i lepsze niż z puszki!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń