Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie kaszubskie Ewy

Śledzie kaszubskie Ewy

Autor:

Przepisów i artykułów: 164 Ocena: 437

Dodano:

Odsłon: 1441

polecam

Składniki

  • Śledziki w zalewie octowej - 1 duży słoik
  • cebula - 4-5 szt
  • olej - 1/4 szkl
  • koncentrat pomidorowy - 1 puszka mała
  • papryka w proszku - 1/2 łyżeczki
  • cukier - 1 łyżeczka
  • sól
  • pieprz kolorowy
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Śledziki wyjąć, usunąć końcówki, pokroić na pół.
    Cebule obrać i pokroić na ćwierć plasterki, wrzucić na rozgrzany olej i dusić do miękkości.
    Następnie dodać koncentrat wymieszany z 2 łyżkami wody, 1 łyżeczką cukru, paprykę, sól i pieprz.
    Dodać koncentrat do uduszonej cebulki i razem chwile przesmażyć na małym ogniu. Następnie przestudzić.
    Śledzie układać na przemian z cebulką na talerzu, i odstawić na jakąś godzinę minimum. .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń