Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie marynowane

Śledzie marynowane

Autor: asia67

Przepisów i artykułów: 172 Ocena: 1861

Dodano: 25.01.2017

Odsłon: 6440

smaczne, niezbyt kwaśne śledzie

Składniki

  • filety śledziowe 60-70 dag
  • ocet 1 szkl
  • olej
  • mieszanka marynowanych warzyw 1 słoik 0,7 l
  • ziele angielski, liść laurowy, cukier, pieprz w ziarnach
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 1. śledzie wymoczyć, tak jak lubimy, pokroić,
    2. zagotować 1 szkl wody z 1 szkl octu, pokrojona w krążki cebulą, zielem angielskim, pieprzem i cukrem, wystudzić,
    3. w pojemniku ułożyć śledzie, pokropić lekko olejem, wymieszać z marynowanymi warzywami, zalać wodą z octem (zalewa musi być całkiem zimna), można też wykorzystać część zalewy z marynowanych warzyw,
    4. odstawić do lodówki co najmniej na 1 dzień,




    smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń