Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie marynowane

Śledzie marynowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 249

Dodano:

Odsłon: 991

Można je przygotować tydzień wcześniej, wtedy lepiej przejdą i będą pyszne.

Składniki

  • Wiaderko śledzi
  • szklanka wody
  • 1/3 szklanki octu spirytusowego
  • 130 ml oleju
  • Łyżka cukru
  • ziele angielskie, liść laurowy
  • łyżeczka pieprzu
  • 3 cebule
  • 1 cebula czerwona
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie namoczyć w zimnej wodzie aby nie były za słone, pokroić na trzy części cebule pokroić w talarki. Do garnka wrzucić wszystkie składniki zalewy i zagotować, gotować ok 10 minut.
    Śledzie włożyć do słoika, zalać zimną zalewą i odstawić w zimne miejsce, aby się przegryzły.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń