Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie marynowane w sosie musztardowym

Śledzie marynowane w sosie musztardowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 2266

Dodano:

Odsłon: 6615

Kiedyś jadłam takie kupne, a że bardzo mi zasmakowały to trzeba było je zrobić samemu :)

Składniki

  • Składniki w opisie
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Składniki:
    * 500 g fileta z zalewy octowej bez skóry
    Sos:
    * 4 czubate łyżeczki musztardy francuskiej
    * 2 czubate łyżeczki musztardy sarepskiej
    * 3 łyżki majonezu
    * 4 łyżki gęstej śmietany 18%
    * posiekana marynowana cebulka
    * 2 ugotowane żółtka jaja
    * 1 ząbek czosnku
    * 2 łyżki oleju
    * 1 łyżka cukru
    * 1/4 łyżeczki curry
    * sól i pieprz do smaku (Opcjonalnie) Ja już nie dodaję gdyż musztarda francuska jest słona a sarepska ostra.
    * koperek do dekoracji

  2. Śledzie odsączamy z zalewy na ręczniku papierowym i kroimy w paseczki.
    Żółtko jaja rozcieramy z oliwą, cebulkę siekamy w drobną kostkę a następnie łączymy ją z przepuszczonym przez praskę czosnkiem oraz pozostałymi składnikami sosu i dokładnie mieszamy. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Do gotowego sosu dodajemy pokrojone śledzie po czym wstawiamy je do lodówki na co najmniej 12 godzin aby smaki się połączyły.
    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń