Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie musztardowo śmietanowe

Śledzie musztardowo śmietanowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 189 Ocena: 3060

Dodano:

Odsłon: 621

Śledzie na lekko

Składniki

  • Filety śledziowe ala matias ze słonej zalewy- 5 sztuk
  • cebula, u mnie czerwona
  • pieprz
  • olej
  • musztarda- 4 łyżki- u mnie w typie czeskim
  • śmietana 12% 2 łyżki
  • majonez 2 łyżki
  • Koperek
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety włożyłam do miski, zalałam zimną woda i wstawiłam na noc do lodówki- polecam mniej słone.
    Następnego dnia pokroiłam je , przełożyłam cebulą i posypałam pieprzem. Parę godzin w oleju zrobi śledziom bardzo dobrze- będą pełniejsze w smaku i bardzo delikatne.

    Zrobiłam sos musztardowo śmietanowy- wymieszałam musztardę, śmietanę i majonez i dodałam sporo pieprzu i posiekany koperek.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (38)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 30 marca Nie za dużo tej dobroci na raz? ;)
Kolejny super przepis, ale w przyszłym tygodniu chyba odpocznie na jakiś czas od nich xD
Odpowiedzi: 22 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 29 marca Z musztardą rewelka <3 No i ten Bolesławiec ;) Obmyślam plan na zapiekankę lub tartę, bo nowe kupiliśmy ;) Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 29 marca pysznie wyglądają,ale jak kiedyś tam pisałam,nie lubię w oleju,sorki:) Odpowiedzi: 5 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń