Do góry

Dania główne Przepis na:

Śledzie po karkusku

Śledzie po karkusku

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 4646

Zdrowe,smaczne i łatwe w przygotowaniu ;)

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ze śledzi ściągamy skórę,moczymy je i odlewamy wodę (czynność powtarzamy 2-3 razy). Następnie kroimy na niewielkie kawałki. Ogórki w pasy,cebulę w piórka,a pieczarki w talarki. Przyprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy.

  2. Dwie szklanki wody z łyżką soli i dwiema łyżkami cukru gotujemy. Dodajemy koncentrat pomidorowego oraz pół ketchupu,następnie 4 łyżki octu,pół szklanki oleju,ziele angielskie i liść laurowy. Gorącym wywarem zalewamy śledzie. Spożywamy wystudzone. Najlepiej smakuj ą na drugi dzień;) SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

migotka123 28 lipca 2013 Ze znajomymi robiliśmy śledzie w/g tego przepisu, były super!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń