Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Śledzie po kaszubsku"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Składniki
Filety mocz w zimnej wodzie przez około 1 godzinę i pokrój na kawałki. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij posiekane cebule. Dodaj cukier i chwilę podsmaż. Wlej ocet, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i koncentrat pomidorowy.
Całość dokładnie wymieszaj i duś kilka minut. Następnie zdejmij z ognia i wrzuć ziarenka gorczycy. Wystudź. Kawałki filetów układaj w słoiku i przekładaj sosem. Danie podawaj na drugi dzień, kiedy śledzie dobrze się zamarynują i przejdą smakiem przypraw.Źródło: Na żywo