Do góry

Dania główne Przepis na:

Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 20

Wypróbowany przepis na "Śledzie po kaszubsku"

Składniki

  • 5 kg filetów śledziowych (matjasy)
  • 2 łyżki cukru
  • pół szklanki oleju
  • 4 łyżki octu
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 4 cebule
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • ziarenka gorczycy
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Filety mocz w zimnej wodzie przez około 1 godzinę i pokrój na kawałki. Na patelni rozgrzej olej i zeszklij posiekane cebule. Dodaj cukier i chwilę podsmaż. Wlej ocet, dodaj liście laurowe, ziele angielskie i koncentrat pomidorowy.

  2. Całość dokładnie wymieszaj i duś kilka minut. Następnie zdejmij z ognia i wrzuć ziarenka gorczycy. Wystudź. Kawałki filetów układaj w słoiku i przekładaj sosem. Danie podawaj na drugi dzień, kiedy śledzie dobrze się zamarynują i przejdą smakiem przypraw.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń