Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 353

Dodano:

Odsłon: 421

śledzie w sosie pomidorowym z ogórkiem konserwowym i cebulą

Składniki

  • 400-500 g solonych filetów śledziowych
  • 2 cebule
  • 3 ogórki konserwowe
  • przecier pomidorowy
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • szczypta pieprzu
  • 2 łyżki oleju
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Śledzie moczymy ok. 1 godzinę w zimnej wodzie, co jakiś czas zmieniamy wodę.
    Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
    Ogórki kroimy w kostkę.
    Śledzie kroimy w grubsze paski.
    Cebulkę podsmażamy na oleju aż się zeszkli, następnie dodajemy ogórki, przecier pomidorowy, przyprawy, około pół szklanki wody i dusimy ok. 15-20 minut. Sos doprawiamy jeszcze do smaku.
    W słoiku układamy warstwami śledzie i gorącą zalewę.
    Śledzie przechowujemy w lodówce.
    Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń