Do góry

Przekąski Przepis na:

śledzie po kaszubsku

śledzie po kaszubsku

Autor: marcys41

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 21

Dodano: 21.02.2010

Odsłon: 3491

trochę inaczej niż tradycyjnie

Składniki

  • ślledzie płaty, o,5kg
  • cebula, 1kg
  • Ogórek kiszony, 2-3szt
  • śliwki suszone, 4-5 lub ile kto chce
  • koncentrat pomidorowy, średni
  • olej,pieprz,sól,majeranek, do smaku
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. śledzie moczymy jeśli słone,kroimy na kawałki

  2. cebulę kroimy w pióra i dusimy w sporej ilości oleju przyprawiamy solą pieprzem i majerankiem wrzucamy pokrojone suszone śliwki oraz drobno pokrojone ogórki

  3. dusimy do momentu aż cebula ściemnieje a śliwki i ogórki zmiękną

  4. dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy jeszcze chwilę

  5. przekładamy warstwami cebula śledzie,cebula,śledzie najlepsze na drugi dzień-smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń