Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledzie po kaszubsku z ogórkami"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32584
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 63
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 938
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 338
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32584
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 63
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 938
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 338
Składniki
Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna
Filety śledziowe mocz w wodzie przez noc. Osącz, pokrój na kawałki. Ogórki pokrój w kostkę. Cebule obierz, pokrój w piórka. Łyżkę oleju rozgrzej w rondlu, zeszklij cebule.
Dodaj resztę oleju, ocet, liście laurowe, ziele angielskie, ogórki, pół szklanki wody, koncentrat pomidorowy i cukier, dokładnie wymieszaj.
Duś na małym ogniu około 15 min. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dodaj śledzie, wymieszaj, zdejmij z ognia. Ostudź, wstaw do lodówki (najlepiej na noc).Źródło: Chwila dla Ciebie