Do góry

Przekąski Przepis na:

Śledzie po krymsku.

Śledzie po krymsku.

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 10796

Dodano: 19.12.2012

Odsłon: 29751

Na podstawie przepisu z książki "Kuchnia kresowa",lubię takie smaki słodko-słono -kwaśne.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. śledzie krótko wymoczyć,odcisnąć z nadmiaru wody

  2. cukier puder wymieszać z cynamonem,gożdzikami,imbirem,liśćmi laurowymi i zielem angielskim

  3. śledzie przełożyć przyprawami i odstawić najlepiej na noc

  4. cebulę zeszklić na oleju,dodać koncentrat,doprawić solą,pieprzem,cukrem,sokiem z cytryny,dodać rodzynki i wystudzić

  5. farsz rozłożyć na filetach,zwinąć w rolmopsy,ułożyć w salaterce,skropic olejem,przykryć folią i odstawić na dwa-trzy dni

  6. w oryginalnym przepisie nie ma rodzynek

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 19 grudnia 2012 Lubie takie korzenne smaki, śledzik wygląda pięknie. Pozdrawiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 19 grudnia 2012 Prezentują się niezwykle dostojnie ,jak czytam składniki to już czuję jakie są pyszne,wprawdzie menu wigilijne mam już zaplanowane ,ale znajdę jeszcze miejsce dla twojego śledzika.Pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

capri 19 grudnia 2012 świetnie wyglądają, ciekawe połączenie przypraw :))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń