Do góry

Dania główne Przepis na:

Śledzie pod pierzynką

Śledzie pod pierzynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 171

Dodano:

Odsłon: 25311

Dla tych co przepadają za sałatkami:)

Składniki

  • PŁATY ŚLEDZIOWE SOLONE, 3szt.
  • marchewki ugotowane, 3szt.
  • jaja na twardo, 2szt.
  • średnie ziemniaki ugotowane, 2szt.
  • ser żółty, 20dkg.
  • cebula, 1szt.
  • majonez średni
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Śledzie pokroić w kostkę,wyłożyć na półmisek,na to cebulę w kostkę.Skropić olejem,przykryć majonezem,Zetrzeć na tarce o dużych oczkach ziemniaki,na to marchew i znów przykryć majonezem.

  2. Następnie zetrzeć jajko i przykryć majonezem.Zetrzeć ser na drobnych oczkach,ozdobić ketchupem.Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń