Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śledzie smażone w octowej zalewie"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 72
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Śledzie myję, osuszam, posypuję solą i pieprzem. Mąkę rozrabiam z wodą na gęste ciasto naleśnikowe. Panieruję w nim ryby. Następnie smażę je z obu stron na gorącym oleju. Osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.
Do garnka wlewam wodę, wsypuję cukier i sól. Dodaję listki laurowe, ziele angielskie, kolorowy pieprz i pokrojony czosnek. Cebule i marchewki obieram, kroję w plasterki, dodaję do zalewy.
Zalewę doprowadzam do wrzenia, dolewam ocet. Ponownie gotuję. Śledzie układam w słoikach. Od razu zalewam gorącą marynatą. Zakręcam słoiki i po wystudzeniu wstawiam na noc do lodówki.
<strong>Agnieszka Rybak z Pruszcza Gd.</strong>Źródło: Naj