Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 400
Prosty, kremowy serniczek. Bez użycia wagi kuchennej.
Odsłon: 80
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 400
Prosty, kremowy serniczek. Bez użycia wagi kuchennej.
Odsłon: 80
Składniki
Śledzie opłucz pod bieżąca wodą, a następnie w misce zalej je wodą (lub mlekiem) i włóż do lodówki na całą noc.
Śledzie wyjmij z wody, opłucz i pokrój na mniejsze kawałki. Do wysokiej miski lub pojemnika blendera przełóż musztardę, miód i ocet. Miód musi być płynny, w razie potrzeby lekko go podgrzej. Całość ubijaj ręcznie, mikserem lub blenderem stopniowo dolewając olej. Gotowy sos musztardowy jest gęsty o jednolitej konsystencji.
Dopraw sos solą, pieprzem i drobno posiekanym koperkiem. Śledzie układaj warstwowo i zalewając je sosem tak, aby każdy kawałek był obtoczony w sosie.