Do góry

Dania główne Przepis na:

Śledzie w oleju i z octem

Przepis dnia 2011-12-23
Śledzie w oleju i z octem

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1440

Dodano:

Odsłon: 48660

Smaczne, wyraziste, Mało przy tym roboty.

Składniki

  • płaty śledziowe, 6
  • cebula, 3 małe
  • ocet, 4 łyżki
  • olej, 2,5 szkl
5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Płaty śledziowe wymoczyć ja mocze 2-4 gdz w zależności ile soli mają w sobie. Pokroić w kostkę.

  2. Cebulę obrać pokroić w kostkę.

  3. Włożyć do naczynia, (ja do gliniaka wkładam ale może też być słoik)na przemian trochę śledzia potem cebula i od nowa gdy jest wszystko włożone zalać octem potem olej, oleju tyle aby to zakryło. Po 5 minutach zamieszać i przykryć talerzykiem. Odstawić na 18 gdz.

  4. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń